Medarbetarintervju:"För mig är det viktigt med gruppdynamiken och att lära känna sina medarbetare"
Jag är en Finlandssvensk Amerikan på 54 år och är gift med Katharina och tillsammans har vi tre barn; Douglas 22 år, Diana 19 år och Ylva 15 år, och självklart min hund Rex, en Kungspudel. Tidigare levde jag ett mycket aktivt liv med stort umgänge, spelade amerikansk fotboll, höll på med MMA och andra aktiviteter med familjen innan min MC-olycka som inträffade för tre år sedan. Då blev jag påkörd på väg till mitt jobb. Jag har varit sjukskriven sedan dess och gått igenom otaliga rehabiliteringar för mina skador. Det har äntligen börjat vända och jag är väldigt tacksam till att få möjligheten att kunna komma tillbaka till arbetslivet. Ni kan läsa mera om mig på min hemsida: www.barkar.se

Arbetsuppgifterna under mina snart 30 år började med utveckling för att senare i mitt verksamma liv varit arkitekt och chef för nya satsningar på olika spelplattformar så kallad Gamification. Tillsammans med BI-utvecklare på Svenska Spel var jag ansvarig för deras databaslösning. Jag hjälpte även med etablering av ramverk för Native Appar på Svenska Spel och på ATG. 

På Region Stockholm jobbade jag med att etablera 1177-tjänsten samt att jag jobbade på SLL där jag var chef för IT-Integrationsenheten. På senare år har jag jobbat med utbildning inom journalsystemet TakeCare.

Varför jobbar du på Svea Partners och vad gör du på Svea Partners?

Jag arbetstränar idag på Svea Partners som i en roll som CTO, vilket innebär att jag är ansvarig för bland annat;

Effektivisera processer för IT-utveckling, övergripande utvecklingsmetodik. agila metoder (Scrum/Kanban).

kontinuerligt driva förbättringar i våra utvecklingsmetoder, ansvarar för arkitekturfrågor, kompetens- och kunskapsspridning samt ha den omvärldsbevakning och övriga passande arbetsuppgifter som tillhör CTO rollen.

Vad tycker du är viktigt att det finns på en arbetsplats, och varför?

För mig är det viktigt med gruppdynamiken och att lära känna sina medarbetare för att veta hur vi kan hjälpa och komplettera varandra för en bra arbetsmiljö. Vi får inte att glömma om att ha roligt tillsammans på ett motiverande arbetsställe.

Och sist men inte minst, vad har du för intressen eller hobbys som inte så många känner till?

Förutom min aktiva tid med amerikansk fotboll hade jag även en udda sport jag sysslade med innan min olycka och det var Buhurt som ni kan läsa mera om detta på länken nedan:

(https://www.euronews.com/culture/2022/07/14/what-is-buhurt-an-inside-look-at-the-brutal-modern-day-medieval-combat-fighting-sport)